Tuinaanleg inclusief vijver en bestrating

Bij de aanleg van deze tuin zijn we uitgegaan van een gezamenlijk ontwerp. De wens van de opdrachtgever was geen gras te leggen en zo weinig mogelijk onderhoud aan de tuin. De vijver zou met diepgang aangelegd worden, het uitkijkzicht vanuit de kamer is dan lang over de vijver.

We zijn gestart met het uitgegraven van de vijver en hebben de folie geplaatst. Op de zijkanten is de folie verankerd alvorens de marmeren platen op de bovenzijden te metselen.
Om het een beetje speels te maken is er aan de zijkant een uitbouw aan de vijver gemaakt met doorgang voor de bewoners van de vijver zodat deze kunnen door zwemmen.

Zo zijn we tot het besluit gekomen om alle gritpaden te scheiden van de plantenperken door deze te voorzien van kantstenen en onder het grit worteldoek te leggen, zo voorkom je dat alle stenen in het zand worden aangelopen en dan verdwijnen. Tevens zorg dit ervoor dat het regenwater toch mooi verdeeld de grond in kan sijpelen.

De terrassen zijn speels en toch klassiek aangelegd met verhogingen en trapjes, er is ook waterafvoer ingebouwd in alle terrasjes. Op het verhoogd terras is een buitenkeuken gemetseld.
Als laatste is alles aangekleed met leuke hebbedingetjes zoals terra kotten potten, beeldjes, vaste planten, palmbomen enz.. alles naar wens van de klant.

Media gallery van deze klus:

.


Wat mensen van ons vinden

Maurice heeft al meerdere klussen voor ons gedaan. Steeds, als afgesproken, de deadline gehaald en binnen het afgesproken budget. Wanneer Maurice is vertrokken kun je genieten van het resultaat en hoef je niet meer op te ruimen. Gewoon top!!

Arjan Abbink, Eindhoven